Apa nelayan impian sebuah trofi indah, yang terbaik daripadanya ialah ikan yang? Ini ikan gergasi adalah sangat menarik. Lebih-lebih lagi, ia boleh dilakukan di dalam beberapa cara: di donk itu, feeder umpan-poplavochku. Selain itu, their boleh melakukan percubaan menjangkau umpan dan umpan. Dan apa yang hasilkan adrenalin apabila anda berasa sebagai di akhir garisan tentangan agungnya ikan besar! Dan apa yang kegembiraan, apabila hampir noël memegang trofi terlalu tinggi di tangannya! Berminat? kemudian saya meninggalkan buat belajar bagaimana untuk menangkap ikan gear apa berbeza batin musim yang berbeza.

Anda sedang menonton: Ikan yang baik untuk bayi

*

An radas Donkey

Hakikat bahawa donk, mempunyai idea, mungkin, setiap pemancing. Di ~ ikan such ikan perlu gear khas. Tradisional mengambil pole kukuh yang singkat. Merindukan kira-kira 2, 4 meter. Gegelung inertialess dengan jet yang besar dan jumlah yang mencukupi tocang. Oleh keer kelembutan, ia adalah sesuai untuk donk buat ikan adalah yang terbaik. Rock ladung dipasang di atasnya, berat badan apa bergantung kepada what yang diperhatikan di dalam takungan.

Segera perlu untuk menyebut bahawa ia adalah lebih baik untuk menggunakan batu ladung gelongsor. Secara umum, orang apa tahu bagaimana buat menangkap ikan di donk, just mengatakan bahawa ikan ini adalah berhati-hati apabila menggigit. Jika dia merasakan equipment rintangan, then segera meludah diambil umpan. Untuk mengelakkan ini, ia adalah perlu buat memohon mounting kargo gelongsor, apa pergerakan diatas kedua-dua pihak untuk menghadkan stoporkami. Mereka mungkin berbeza, ia adalah mudah untuk mengambil dua pelet plumbum. Di atas akhir simpulan tocang kokoh sesuai secara baik itu. Saiznya mesti sepadan tangkapan dijangka. Adalah lebih baik bahawa sengatan menyertainya sedikit bengkok setelah sisi - enim peluang apa lebih besar kap samopodsechku.

Sekarang, bagaimana buat menangkap ikan di donk itu. Segala-galanya di sini adalah mendesak mudah. Pilihan badan air yang paling menjanjikan, adakah otoritas untuk dipecahkan panjang apa baik. Meletakkan rod dalam rak, gantung pada loceng Jalinan dan tunggu. Sebaik-baiknya milik mereka masih perlu bawa katapel untuk tempat bagaimana terdapat adalah umpan, ball groundbait. Tampilan malam bahawa terdapat santapan, loceng amaran. Hanya akan making menyapu dan buat memancing di pantai mangsanya.

*

Bagaimana karena menangkap ikan diatas feeder?

gear Feeder juga digunakan secara meluas buat ikan, dan juga donk, tetapi ia adalah satu thừa yang noël diragui kemungkinan makan oleh feeder. Ini amat berguna selagi memancing adalah jauh dari pantai pada kedalaman. Perbezaan batin peralatan cheat dan feeder adalah just dalam kebenaran bahawa ndak palungan batu ladung set. Ia also boleh bergerak. Rantai di dalam kes ini, pendek, umpan telah wujud umpan. Memanggang peluang buat santapan dari mereka semakin meningkat mencapai ketara.

Apa lagi yang boleh memberitahu kita tentang bagaimana untuk menangkap ikan pada feeder? Kadang-kadang, apabila anda perlu membuat referensi lama, kerana rod menemani itu diambil perlawanan tiga meter. Ia genggamnya lama dan boleh dipercayai, tetapi agak berat, memanggang ia adalah untuk rod seperti mencipta sokongan khas.

Penangkapan pada "makushatnik"

Mungkin noel semua people adalah peminat penangkapan ikan boleh berkata apa-apa "makushatnik". Peralatan apa digunakan, mungkin, hanya kap dan ikan. Ini adalah donk apa sama dengan dua mata kail, tetapi dengan just satu perbezaan: kemudian umpan sentiasa tangan kedua kek ditekan (kek benih bunga matahari), dipotong dadu. Keping saiz lebih kurang kemiripannya kotak mancis a. Bagaimana karena menangkap ikan di atas kek? Sebelah gelung batu ladung akun itu dilakukan, ia dimasukkan usai dalam die mencapai cangkuk umpan apa diimplan. Ia adalah cukup bahawa mereka noel terjebak, dan noël banyak menyengat. Carp adalah kek wangi, mula menghisap, dan quảng cangkuk melalui insang mereka, mengelirukan mereka mencapai kulit biji.

apungan rod

*

Carp boleh agak berjaya penangkap dan terapung rod. Diambil kuat rod five meter. Pantas dengan cahaya gegelung inertialess (pada reel mesti memenuhi sekurang-kurangnya 150 meter pancing). Model-model kecil mempunyai syarikat "Daiwa" ataukah "SIMA". Menggunakan diameter monofilament 0, 25 mm. Jika anda meletakkan nipis, ia become memecahkan, dan jika spesial - adalah ketara dan ini adalah menakutkan ikan. Leader diperbuat daripada monofilament 0, 20 mm diameter. Tetapi, berbohong mereka boleh berbeza-beza dari 60 centimeter kepada 1, 5 m. Ini adalah suatu perkara apa memilih pemancing. Ia juga flyurokarbon menyebut bernilai, apa setiap tahun semakin lebih dan lebih popular di kalangan nelayan, pemancing ikan. Georgia menimbulkan berbeza, memberi tumpuan kepada keadaan memancing. Siap tentu, ia adalah mustahil karena bercakap kyung bagaimana untuk menangkap ikan kap menangani, dan tidak menyebut apung. Mount batin dua cara: a rig pekak ataukah gelongsor. Pemilihan besar kepada penyimpangan satu peluang ini menjadi dibuat bergantung kepada keadaan di dalam takungan dan umpan yang digunakan. Beranjak sekali, cangkuk. Mereka harus were kurus, tetapi terutang kuat. Selalunya diletakkan diatas kalung anjing cangkuk № 6-10.

umpan bagi kap

Malah, umpan karena ikan banyak: di samping umpan standard jagung sesuai, kacang, kek, cacing. Walau bagaimanapun, semua senarai kegemaran "hidangan" ikan besar, tetapi sebahagian daripada mereka requires persediaan awal. Jika dari mereka boleh melekat cacing pada booker itu tidak punya berfikir, maka bagaimana buat menangkap ikan pada jagung atau kacang, their perlu knows pasti. Cara yang paling mudah untuk membeli mereka dalam tin. Ada yang lebih suka buat stim batin kacang termos, menambah air atau minyak sayuran untuk rasa oblepihovoe. Mencapai cara itu, atas apa-apa ikan umpan santapan adalah minat.

Dalam versi klasik kap dan ikan ditangkap di ~ boilies. Mereka juga ditambah such umpan. Boyle - diameter manik kering bentuk tertentu dan terdiri daripada dicampur groundbait apa berbeza, bijirin, pati aromatik, madu, pelbagai asid amino dan ejen perisa. Umpan boleh ditambah kepada just kira-kira apa-apa, selagi ia menikmati ikan.

*

Umpan

Memancing ikan semestinya bermaksud harta benda kawasan takungan, tetapi hanya jika ia noël begitu lengkap. Ramai yang percaya bahawa ini harus produk, apa pada masa dore akan dijalankan memancing.

Taktik ini adalah betul dan memberikan keputusan apa agak baik. Satu-satunya perkara buat notis - adalah bahawa zarah pakan pelengkap harus lebih kecil daripada umpan diatas mata kail. Mengisi makanan ikan tambahan tidak berbaloi. Carp hanya Nabet perut dan hanyut bagian belakang ke rumah, noël melihat cangkuk dengan makanan dan minuman.

umpan harus wangi dan rapuh. Tapi di dalam kawasan apa berhampiran mencapai umpan. Untuk mengumpul seberapa banyak ikan di satu kawasan, ia adalah mungkin untuk menarik di dalam tiga atau empat tempat. Ini ini adalah membolehkan ikan karena bergerak dari tempat ke tempat. Dari ini ini adalah menggigit lebih keras. Tempt boleh dulu campuran yang berbeza. Ini adalah terutamanya bijirin. Ia agak berkesan, dan serbuk roti. Ia amat berkesan dan pada masa apa sama unit adalah kacang umpan, tetapi ia perlu untuk pra-disediakan. Tentang bagaimana untuk menangkap ikan di atas kacang, boleh memberitahu setiap pemancing ikan. Pea tidur satu pertiga dan dicurahkan ke dalam termos dengan air mendidih supaya permukaan air adalah greater sebanyak 4-5 cm. Then ditambah satu sudu minyak bunga matahari dan dimeteraikan dalam 6-8 jam. Di atas kacang bukan sahaja dapat memukau - kadang-kadang digantung pada banyak keping pada buku itu. Umpan superioritas dianggap beras dan barli. Anda boleh menawarkan ikan dan kek.

Tangkap ikan air

*

Pada musim bunga ikan itu noel lama lagi ini adalah berada di di dalam sungai-sungai kecil - anak sungai takungan, bagaimana itu? mereka kehidupan pada monsoon panas. Air tenang, karena yang lemah. Di ~ musim bunga, ikan become disimpan dihangatkan kerusi. Di ~ pertengahan Mei, mereka ini adalah berduyun-duyun ke cetek, bagaimana mula berkembang tumbuh-tumbuhan akuatik. Maka ikan akan dapat mencari seorang bawah dan cacing, dan invertebrata lain, apa dia lebih suka untuk makan di ~ masa ini. Dia sentiasa menggali ke dalam lumpur bawah, bukan karena apa-apa apa nelayan secara berseloroh merujuk kepadanya kemudian "babi". Aktiviti meningkatkan kemudian pemanas baskom ikan. Di atas awal bulan Jun, beliau back ke badan utama air, di mana ia akan abadi sehingga musim luruh.

Cara terbaik untuk menangkap ikan batin tempoh ini? penangkapan ikan dengan kelebihan tertentu mungkin untuk Donkey dan terapung rod. Banyak perbezaan di dalam gigitan noël akan ditemui, enim pilihan yang bergantung sepenuhnya kepada peluang memancing. Tetapi jika anda mengambil tali bahagian bawah, maka their perlu memberi pertimbangan apa sewajarnya kepada snap itu. Ia perlu kemudian nipis dan sensitif. Mata wait adalah mendesak jelas, apa membuat ikan ia dia yang nyata. Dialah dapat melihat panas dan merasakan bahawa ada sesuatu apa salah. Carp - ikan adalah terutang berhati-hati, walaupun malu-malu. Dia tidak akan terlepas segala-galanya, enim garis apa mungkin adalah lebih baik karena meletakkan hijau atau cokelat bagi agak mudah pergerakan di bahagian bawah kolam.

Sekarang, bagaimana karena menangkap ikan pada feeder menangani. Ciri tempoh musim hujan bunga adalah bahawa ikan terutama di umpan itu noel diperlukan, supaya feeder noel memberi kesan apa sama seperti pada musim panas. Masih lebih lebih baik akan dulu donk klasik.

Sedikit umpan, apa memainkan peranan penting di atas musim bunga. Kap di ~ masa ini tahun, sebaik-baiknya di dalam diet invertebrata, terutama cacing. Selepas musim sejuk ikan perlu untuk pulih, jadi dalam perjalanan memberi makan haiwan. Selain itu, their boleh menangkap cacing di atas ulat geram dan bloodwormaloneyforwv.com. Hanya buku itu disambut mereka bukan satu, tetapi membingungkan rasuk. Sayur-sayuran pembungkusan diperoleh perkaitan lebih dekat dengan permulaan musim panas apabila kolam terdapat tumbuhan akuatik, tetapi itupun kap boleh tergoda malalui cacing.

Summer karena memancing ikan mas

*

untuk memancing ikan musim terbaik sudah pasti musim panas. Pada bulan Jun, apabila air dipanaskan setelah suhu apa optimum, ikan mula unjuk aktiviti. Dia kembali selepas bertelur di dalam habitat keabadian mereka. Carp langka berubah habitatnya. Ia adalah lebih mudah buat menangkap beliau di tasik, walaupun kesukaran mereka boleh muncul di sini.

Bagaimana buat menangkap ikan di batin kolam pada musim panas? duluan sekali, their perlu knows tabiat beliau. Apabila haba were tertahan, ikan dari pantai dan carian untuk tempat di mana sejuk air, such contoh, bahagian takungan mencapai kekunci sejuk. Secara umumnya kap santapan berlangsung sepanjang musim panas, tetapi mencapai percutian singkat. Mencari ia haruss di baskom berhampiran bahagian bawah pelbagai lubang-lubang dalam belukar buluh dan di mana terdapat teduh sepanjang hari. Ikan gigitan terbaik ada pada waktu pagi dan petang. Feet pancing ikan mengalami tersebar gear mereka masih beberapa kota sebelum matahari terbit. Diatas masa ini, ia adalah mungkin untuk mengeluarkan waiting dari perkara-perkara apa benar-benar besar.

Carp kerumunan dipengaruhi melalui keadaan cuaca. Ia menyedari bahawa pada aku yang mendung gigitan ikan adalah stabil dan aktif walaupun pada times makan markas besar hari, tetapi ia hilang menjangkau snap sejuk tajam. Semasa sepanjang days anda tidak boleh menunggu karena walaupun poklevochki kecil. Pada aku hujan, anda boleh berlatih bagaimana buat menangkap ikan di atas feeder. Kenapa gear ini?

Pertama, keer hujan konvensional disertai dengan angin sedikit. Memancing umpan-poplavochku batin keadaan tersebut akan menjadi amat sukar, dan beban batu ladung di ns adalah noël diingini, kerana ia hilang sensitiviti snap. Ia kekal donk dan feeder. Donka catatan boleh dilakukan mencapai selamat, angin ~ no penghalang kepada beliau, tetapi untuk menjalankan godaan benefit membaling nol dari katapel noël akan mudah. Melalui itu, ia kekal kemudian palung feeder. Sebagai umpan muncung apa digunakan, jagung, kacang, kek. Jangan lupa sekitar cacing.

*

ikan memancing jatuh

Pada mulai musim luruh, apabila terdapat pada musim panas aku panas, terus untuk memberi makan ikan, menyediakan karena tempoh apa sejuk. Beliau amat aktif dalam cuaca tenang yang tenang, tetapi ia dulu jelas bahawa santapan secara beransur-ansur reda. Tetapi apabila play dengan musim luruh cuaca buruk, ikan tersebut hilang kemiripannya sekali. Bagaimana untuk menangkap ikan batin keadaan sedemikian? bagaimana ia boleh didapati di dalam kejatuhan? Apakah types gear adalah lebih baik karena mengambil? untuk mengetahui jawapan kepada pemancing soalan-pemancing ikan diperlukan.

musim luruh yang lebih terlalu tinggi itu mula sendiri, ikan menggigit kurang membusuk itu. Selepas pembekuan malam dan dia noel mengambil umpan. Untuk menangkap dalam masa pagi dan petang itu noël berapa betul. Menggigit kini beralih usai arah sentral hari, apabila waiting sedikit dipanaskan malalui sinar matahari. Carp mula berhijrah ke lubang monsoon sejuk. Dia noël lagi walk di perairannya cetek takungan, noel mengesan dan di sepanjang pantai. Pengkompaunan penangkapan ikan dan tampilan malam bahawa tumbuh-tumbuhan runtuh dan tenggelam setelah bawah. Air dulu jelas. Tackle kini harus menyamar, enim kejatuhan ditetapkan monofilament cat hijau atau coklat.

Namun batin hujan renyai-renyai musim hujan luruh untuk menangkapnya masih mungkin. Ia adalah tepat bahawa kebanyakan pemancing tidak mahu berasa sejuk dan beku, dan gigitan tunggal noël menggalakkan. Ia adalah di ~ masa ini kebarangkalian menangkap trofi kenaikan apa benar-benar terlalu tinggi dengan ketara. Jika sedikit untuk berfikir, kita dapat memahami apa yang penerangan. Pertama, semua ikan tergelincir nanti dalam lubang musim luruh di bahagian bawah, enim bagaimana untuk menangkap ikan di dalam keadaan itu, perkara major - keupayaan karena merasa "sofa". Ikan pasti berada di sana. Jika ada pembuangan umpan, ia ini adalah merebut kemungkinan terlalu tinggi spesimen apa besar - ia hanya tidak akan membenarkan karena membuat ia saudara-mara apa lebih kecil. Untuk mengesan dengan benar berhibernasi angkasa letak kereta, anda perlu secara berkala membuang menangani di tempat-tempat yang berbeza. Tetapi jangan terbawa-bawa melalui ini. Adalah lebih baik buat periksa sebelum keluar-kawasan koknya ikan musim panas kerap mengangguk-angguk sepanjang masa. Satu-satunya cacing lemak digunakan seperti umpan. Mereka gantung pada cangkuk geram rasuk binatang apa merayap. Tetapi pada musim luruh muncung vegetatif tidak berfungsi. Ia tidak help dalam tempoh ini dan mengumpan kemudian kap maloaktiven. Selain daripada papan tumbuhan ia noël lagi berminat, enim pada musim hujan gugur untuk menangkap hanya buat nasib baik, dengan semoga bahawa kelompok cacing bang ke ikan.

Bagaimana buat menangkap ikan pada berputar?

Hakikat bahawa ikan adalah sukar untuk menangkap berputar, noël tahu setiap orang orang. Dan koknya kita boleh dipahami prinsip memancing, kerana ikan ini aman, pemangsa ia noel membawa. Sementara itu, profesional telah lama belajar buat membuat kap di menangani. Helah yang digunakan di sini tidak gewang atau "sudu", atau keran umpan plastik dan twisters. Menangkap ikan spinnings pada gusi yang boleh dimakan. Perkara utama yang ia wangi dan masin. Could skeptis ini adalah mengatakan bahawa ia adalah kemalangan. Tetapi apabila ditangkap satu, dua, tiga ikan, ianya corak. Di ~ silikon yang boleh dimakan ditangkap sengaja, di dalam air, ia berfungsi mencapai sempurna.

Untuk menerima pakai lebih baik daripada mereka gewang yang ~ no sahaja baik, tetapi kebanyakan semulajadi diseret sepanjang bahagian bawah. Ini adalah terutamanya cacing, sotong dan krustasia. Seterusnya kita tentukan umpan pewarna - daripada secara semula memanggang lebih baik. Saiznya hendaklah sama mencapai kira-kira 8 centimeter secara umum kita boleh mengatakan bahawa memancing ikan dengan berbelok -. Karena profesional. Adalah penting untuk keupayaan dan pengalaman. Lebih menyudahi dan cepat karena menangkap ikan ini lebih khusus buat ia selesai - donk, terapung rod atau feeder.

Lihat lainnya: Download Lagu Patah Hati Rhoma Irama Patah Hati Mp3 Dan Mp4, Rhoma Irama Patah Hati Mp3, Video Mp4 & 3Gp

Tiada maafkan saya yang ini adalah membuat nelayan lebih bahagia daripada memancing berjaya. Carp, penangkap daripada yang dinyatakan di atas, adalah dan selama-lamanya salah satu daripada trofi paling didambakan - memuat menangkap "babi" adalah sentiasa satu penghormatan.